FRANKFURT - De Duitse verzekeraar Allianz heeft in het tweede kwartaal 326 miljoen euro moeten afschrijven op Griekse staatsobligaties.

Allianz zag de nettowinst met 7 procent dalen tot ruim 1 miljard euro, maar handhaaft zijn verwachtingen voor het hele jaar. De verzekeraar maakte het resultaat vrijdag bekend.

Het bedrijfsresultaat bleef stabiel vergeleken met een jaar eerder en kwam uit op 2,3 miljard euro. De totale omzet daalde met 3,2 procent tot 24,6 miljard euro. Natuurrampen kostten Allianz in het tweede kwartaal 174 miljoen euro. De verzekeraar schrijft dit grotendeels toe aan schades door tornado's in de Verenigde Staten en stormen in Duitsland.

Allianztopman Michael Diekmann noemde de resultaten niettemin ,,zeer bevredigend''. Zowel het tweede kwartaal als het eerste half jaar waren ,,zeer solide gezien het hoge aantal natuurrampen, de onzekerheid op de kapitaalmarkten, valutaschommelingen en niet in de laatste plaats de waardevermindering op Griekse staatsobligaties''.

Diekmann zei dat ondanks de tegenvallers in het tweede kwartaal, voor heel 2011 het verwachte operationeel resultaat van 8 miljard euro gehandhaaft blijft.