LONDEN - Lloyds Banking Group heeft de eerste zes maanden van het jaar een verlies geleden van 2,3 miljard pond (2,63 miljard euro). Dat heeft de Britse bank donderdag bekendgemaakt.

Het verlies is het gevolg van compensaties aan cliënten die ondeugdelijke verzekeringsproducten hadden gekocht. Het megaverlies komt nadat het concern in dezelfde periode vorig jaar een nettowinst van 596 miljoen pond had geschreven.

Eenmalige lasten niet meegerekend kwam de winst voor belasting 31 procent lager uit op 1,1 miljard pond. Dit was hoger dan de winst van 1 miljard pond waar analisten rekening mee hielden.

Verwachtingen

''De groep presteerde in lijn met de verwachtingen in de eerste helft van 2011, ondanks voortdurende economische uitdagingen en strengere regulering, waarvan de effecten in het resultaat zijn terug te zien'', aldus de onlangs aangestelde topman Antonio Horta-Osorio in een toelichting.

Lloyds schrapte vorige maand nog 15.000 banen als gevolg van een halvering van de internationale activiteiten. De bank is voor 41 procent in handen van de Britse overheid, nadat het Lloyds tijdens de economische crisis met financiële steun overeind had gehouden.