GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 60,7 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De winst betekent een stijging van 6 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 13 procent tot 2,29 miljard euro en de operationele winst (ebita) ging met 12 procent omhoog tot 120,5 miljoen euro. De orderportefeuille nam met 10 procent toe tot 5,7 miljard euro.

Vooral in Duitsland, Oost-Europa, de zogeheten Nordic-regio en op de Europese markten voor ICT en verkeer was sprake van gezonde groei. In de Benelux is echter sprake van langdurig uitdagende marktomstandigheden, aldus Imtech.

Overnames

Imtech heeft in de afgelopen 6 maanden negen overnames gedaan met een gezamenlijke omzet van 327 miljoen euro. Topman René van der Bruggen liet weten ook in de tweede helft van dit jaar verdere overnames te verwachten. Het bedrijf handhaafde de prognoses voor een verdere groei van de ebita in heel 2011 en de doelstelling voor een omzet van 8 miljard euro in 2015.