AMSTERDAM - Vastgoedondernemer Richard Homburg zet zijn eerder uitgebrachte bod op Homburg Invest door. Onlangs verwierp het bedrijf zijn overnamevoorstel.

Richard Homburg heeft op dit moment ongeveer 46,2 procent van de aandelen van Homburg Invest in bezit, goed voor ongeveer 72,5 procent van het stemrecht.

Begin juni maakte hij bekend alle nog niet door hem gecontroleerde aandelen via Homburg Canada, of een andere door Richard Homburg gecontroleerde entiteit, te willen overnemen door betaling in contanten van 3,25 Canadese dollar per overgenomen klasse A of B aandeel.

Eind vorige maand besloot het bestuur van Homburg Invest dat het ongevraagde niet-bindende voorstel van Richard Homburg niet in het belang is van de onderneming.

Publiek bod

Richard Homburg stelt nu zijn poging Homburg Invest geheel in te lijven toch door te zetten en een publiek bod uit te brengen. Homburg Invest heeft volgens hem niet duidelijk gemaakt waarom het aandeelhouders niet de kans zou geven over het voorstel te stemmen.

Volgens Richard Homburg is het bod zeer aantrekelijk voor aandeelhouders van Homburg Invest vanwege de betaling in contanten en de premie die wordt betaald, die volgens de vastgoedmagnaat ver boven het Canadese gemiddelde van de afgelopen tien jaar ligt.

Richard Homburg verwacht dat het bod in september officieel wordt uitgebracht.