HELSINKI - De Finse uitgever Sanoma verlaagt zijn omzet- en winstverwachting voor 2011. Dit maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De aanpassing is ingegeven door de later dan verwachte sluiting van de aankoop van SBS en slechtere resultaten van de Finse tijdschriftendivisie.

Sanoma verwacht nu dat zijn omzet op hetzelfde niveau blijft als in 2010. Eerder rekende het bedrijf op een lichte toename. De operationele winst zal licht dalen, waar Sanoma eerder mikte op een kleine toename.

Vorig jaar rapporteerde het concern een operationele winst van 245,4 miljoen euro. Sanoma publiceert zijn kwartaalcijfers op 5 augustus.

Overname

Het Finse mediabedrijf Sanoma heeft de overname van de Nederlandse en Belgische televisiezenders van SBS afgerond.

In Nederland neemt de tijdschriftenuitgever in samenwerking met tv-maatschappij Talpa van John de Mol de zenders SBS6, Net5 en Veronica over. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaf eind vorige week groen licht voor de overname, onder de voorwaarde dat De Mol zijn belang in RTL Nederland van de hand zou doen.

Moedermaatschappij RTL Group liet donderdag weten het minderheidsbelang van 27 procent in RTL Nederland over te nemen, in ruil voor de radiozenders Radio 538, Slam FM en Radio 10 Gold.