Kleiner verlies Octoplus door kostenbesparingen

AMSTERDAM - Octoplus heeft het nettoverlies in de eerste helft van 2011 met 19 procent teruggedrongen tot 2,9 miljoen euro door de kosten te verlagen. Dat meldt het biotechbedrijf vrijdag.

In dezelfde periode in 2010 kwam het verlies uit op 3,5 miljoen euro. De kosten daalden 10 procent naar 6,8 miljoen euro. De omzet zakte 2 procent tot 4 miljoen euro.

Chief executive Jan Egberts spreekt in een toelichting van "moeilijke marktomstandigheden", waardoor het langer duurt om nieuwe contracten getekend te krijgen. Daarnaast geeft hij aan dat het bedrijf de rest van het jaar zal zoeken naar manieren om de balans te versterken.

De uitgaande kasstroom was 1,5 miljoen euro in de eerste helft, wat de kaspositie op 1,2 miljoen euro deed uitkomen. Van de kredietfaciliteit van 2 miljoen euro van ABN Amro was eind juni nog 0,9 miljoen euro beschikbaar.

Hepatitis

Octoplus is onlangs een ontwikkelingsproject gestart met ESBATech, een dochteronderneming van Alcon/Novartis, op het gebied van oogziekten. Verder meldt het bedrijf dat een Fase III-studie voor hepatitis C-product Locteron gepland staat voor 2012.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie