Zware winstval luchtvaartconcern EADS

PARIJS - Het Europese lucht-en ruimtevaartconcern EADS heeft de winst in het eerste halfjaar zwaar zien inzakken.

De nettowinst van het concern daalde 41 procent tot 109 miljoen euro. Dit maakte EADS, moedermaatschappij van Airbus en Eurocopter, vrijdag bekend.

De lagere winst is vooral te wijten aan negatieve valutaeffecten. Het concern boekte wel een hoger bedrijfsresultaat tot 720 miljoen euro vergeleken met 640 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg met 8 procent tot 21,9 miljard euro. Het concern leverde in de eerste zes maanden 258 Airbus-vliegtuigen af, 205 helikopters van Eurocopter en de 44e Ariane 5-raket.

Orders

Het aantal nieuwe orders steeg in die periode met 89 procent tot 58,1 miljard euro. Daarmee kwam het orderboek uit op een totaal van 453 miljard euro.

''Deze resultaten laten een sterke vraag vanuit de commerciële luchtvaart zien. Wat betreft orders brak de Air Show in Parijs records, vooral dankzij bestellingen voor de Airbus A320'', zei EADS-topman Louis Gallois.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie