Geen verrassingen bij cijfers Nutreco

AMSTERDAM - Diervoederproducent Nutreco heeft in het eerste halfjaar van 2011 geprofiteerd van hogere prijzen. Gestegen grondstofkosten werden direct doorberekend.

De donderdag gepresenteerde halfjaarcijfers weken nauwelijks af van de zelf afgegeven prognose noch van de verwachting van marktkenners.

Uitspraken over de mogelijke overname van Provimi werden donderdag niet gedaan in het persbericht. Nutreco liet alleen weten in het vierde kwartaal nader in te willen gaan op de strategische ambities op de middellange termijn.

De omzet over de eerste 6 maanden kwam uit op 2,57 miljard euro, 14 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2010. Analisten gingen uit van inkomsten van 2,55 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten (ebita) kwam uit op 86,4 miljoen euro, bijna 3 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Nutreco had de verwachting uitgesproken dat het resultaat in lijn zou liggen met het eerste halfjaar van 2010, toen er een bedrag van 84 miljoen euro stond.

Onder de streep hield Nutreco 44,9 miljoen euro over, 11,1 procent meer dan een jaar eerder. De winst lag iets lager dan de 45,7 miljoen euro waar analisten vanuit gingen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie