Driekwart meer winst voor Dow Chemical

MIDLAND - De nettowinst van Dow Chemical, het grootste chemieconcern in de Verenigde Staten, is in het tweede kwartaal met 74 procent omhooggeschoten tot 982 miljoen dollar (677 miljoen euro). Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt.

Dow Chemical profiteert al tijden van het herstel van de wereldeconomie en de sterke vraag uit opkomende landen. De omzet klom in het afgelopen kwartaal met 18 procent tot 16,1 miljard dollar, boven de verwachtingen van analisten.

Dow moest de prijzen over de hele linie met 19 procent naar boven bijstellen om de gestegen grondstof- en energieprijzen te compenseren. Hiervoor moest het bedrijf het afgelopen kwartaal 1,9 miljard dollar extra neertellen. Toch steeg het aantal verkochte producten met 9 procent.

Grillig

''We zien dat de groei blijft aantrekken in de ontwikkelde markten, hoewel het een nogal onregelmatig en grillig verloop kent'', aldus Andrew Liveris, topman van Dow Chemical.

Dat heeft volgens hem te maken met de aanhoudend hoge werkeloosheid in de Verenigde Staten en de zorgen over de schuldencrisis in Europa.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie