Moody's verlaagt kredietwaardigheid Nokia

HELSINKI - Moody's heeft woensdag het oordeel over de kredietwaardigheid van Nokia met twee stappen verlaagd. De andere twee grote kredietbeoordelaars, Fitch en Standard & Poor's, schaalden de Finse mobieltjesfabrikant vorige maand al lager in.

De verlaging van Moody's naar Baa2 houdt in dat de kredietwaardigheid van Nokia nu twee stappen boven de zogeheten 'junk' (rommel) status ligt.

Het besluit van Moody's volgt op de bekendmaking van een fors verlies van Nokia over het tweede kwartaal en de ommekeer die het bedrijf probeert te bewerkstelligen met de samenwerking met Microsoft.

Nokia legt het op het gebied van smartphones, waarop de winstmarges hoger zijn dan op eenvoudige mobieltjes, al jaren af tegen onder meer Apple. Door de samenwerking met Microsoft hoopt Nokia het tij te keren.

''Het is moeilijk inzicht te krijgen in het aantal verkochte mobieltjes en de gemiddelde verkoopprijzen wegens de ingrepen in Nokia's productaanbod'', aldus Moody's.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie