Terughoudende adverteerder drukt winst Wegener

APELDOORN - Krantenuitgever Wegener heeft in de eerste helft van dit jaar een lager resultaat behaald dan vorig jaar, vooral door de afgenomen advertentieomzet bij gedrukte media. Dat maakte Wegener woensdag bekend.

Het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten bedroeg 28,5 miljoen euro en lag daarmee 6,1 procent lager dan een jaar eerder. De totale advertentieomzet ging met bijna 10 procent omlaag.

Volgens Wegener waren de marktomstandigheden ongunstig en bleef de binnenlandse vraag op een laag niveau door de afgenomen consumentenbestedingen. Daardoor zijn veel adverteerders terughoudend met het plaatsen van reclame, aldus Wegener.

Wegener waagt zich niet aan concrete voorspellingen over de ontwikkeling van de advertentieomzet. Op de binnenlandse markt is het herstel nog niet ingezet en dit zal effect hebben op de advertentieomzet van Wegener in de tweede helft van 2011. Het bedrijf is dan ook onzeker over de omvang van het bedrijfsresultaat in 2011.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie