ALPHEN AAN DEN RIJN - Uitgeverijconcern Wolters Kluwer neemt afscheid van de divisie Pharma. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

De overblijvende afdeling Health gaat zich volgens bestuursvoorzitter Nancy McKinstry vooral richten op de snelgroeiende markt van informatievoorziening aan medische professionals.

Wolters Kluwer boekte een afschrijving van 106 miljoen euro op de niet-voortgezette activiteiten. Het bedrijf verwacht de verkoop van de divisie rond het einde van het jaar af te ronden.

Wolters Kluwer boekte in de eerste helft van 2011 een omzet van 1,62 miljard euro. Dat was 1 procent meer dan een jaar eerder, maar aanzienlijk minder dan het bedrag van 1,73 miljard euro dat door analisten werd verwacht.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (ebita) stabiliseerde op 325 miljoen euro. Hier werd op 333 miljoen euro gerekend.

Digitaal

Volgens McKinstry zag Wolters Kluwer de verkopen in alle regio's en bij alle divisies aantrekken. Dit sterkt haar in het vertrouwen dat het bedrijf de eerder geformuleerde doelen voor dit jaar gaat halen. ''Het jaar verloopt in grote lijnen zoals we hadden verwacht'', zei ze tegen de Amerikaanse televisiezender CNBC.

Wolters Kluwer verwacht dat de groeiende inkomsten van digitale producten de afname van de omzet bij gedrukte media dit jaar compenseren. Wolters Kluwer richt zich steeds meer op de verkoop van software en producten en diensten die online kunnen worden afgenomen. Deze beslaan inmiddels bijna drie kwart van de omzet van het concern.