Daimler boekt recordwinst

FRANKFURT - De Duitse autoproducent Daimler heeft de winst in het tweede kwartaal met 30 procent zien stijgen tot een record van 1,7 miljard euro. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

De omzet kwam uit op 26,3 miljard euro, een stijging van 4,8 procent. De Mercedes-Benz-divisie haalde de hoogste winst ooit met 1,56 miljard euro, tegen 1,37 miljard een jaar eerder.

Daimler voorspelt dat het de nettowinst van 2010 dit jaar ''aanzienlijk zal overtreffen''. De resultaten zijn volgens het bedrijf een weerspiegeling van een toegenomen vraag in alle divisies.

Ondanks de recordwinst zijn de inkomsten in de afgelopen periode minder dan verwacht. Dit zou er volgens analisten op kunnen wijzen dat de vraag in opkomende markten begint af te nemen.

Deze verwachting gaat met name op voor de Chinese automarkt, de grootste ter wereld. De omzetgroei bij Mercedes-Benz Cars in China vertraagde tot 8 procent in het tweede kwartaal van 82 procent in het eerste.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie