BETHESDA - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winstverwachting voor heel 2011 naar boven bijgesteld. Het bedrijf profiteert van orders voor de F-35 Joint Strike Fighter (JSF).

De winst uit de voortgezette activiteiten van Lockheed Martin kwam in het tweede kwartaal uit op 742 miljoen dollar (512 miljoen euro), zo werd dinsdag bekendgemaakt. Een jaar eerder was dat 714 miljoen dollar. De omzet steeg met 2 procent tot 11,6 miljard dollar.

Het grootste defensiebedrijf ter wereld rekent nu voor heel 2011 op een winst per aandeel van 7,35 tot 7,55 dollar, tegen een eerdere verwachting van 6,95 tot 7,25 dollar per aandeel. De omzet zal uitkomen tussen 46 en 47 miljard dollar.

Verkoop

De verkoop bij de divisie die gevechtstoestellen maakt, steeg met bijna 10 procent door testorders voor de JSF en werkzaamheden aan militaire transportvliegtuigen. Ook bij de divisie die afweerraketten zoals de Patriot bouwt, nam de omzet toe.

Lockheed Martin moest in het afgelopen kwartaal wel lasten nemen voor het verlies van bijna 4000 banen. Die ingreep was nodig om de lagere defensie-uitgaven in de Verenigde Staten op te vangen.