STM waarschuwt voor groeivertraging chipmarkt

PARIJS - De Frans-Italiaanse chipproducent STMicroelectronics waarschuwde dinsdag voor een tragere groei van de chipmarkt dit jaar. Ook daalt het aantal opdrachten van de Finse mobieltjesfabrikant Nokia.

Bestuursvoorzitter Carlo Bozotti verwacht dat de halfgeleidermarkt in 2011 met 0 à 5 procent zal groeien. In een eerdere raming ging hij nog uit van een groei van 5 tot 8 procent.

De Amerikaanse branchegenoot Texas Instruments repte maandagavond al over een zwakkere vraag vanwege dalende verkopen van computers en andere consumentenelektronica.

Minder orders

STM kreeg de afgelopen maanden veel minder orders van Nokia, omdat het Finse concern het op het gebied van smartphones aflegt tegen rivalen als Apple en Samsung.

Door het wegvallen van die opdrachten zal de omzet in het huidige kwartaal met maximaal 5 procent dalen, aldus STM. Het aandeel verloor in Parijs ruim 10 procent aan waarde.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie