Kwartaalcijfers stutten Nikkei

TOKIO - De Nikkei-index in Tokio sloot dinsdag met winst dankzij sterke kwartaalcijfers en prognoses van onder meer Canon. 

De resultaten boden tegenwicht aan het effect van een duurdere yen. De Japanse munt schoot omhoog ten opzichte van de dollar vanwege het uitblijven van een akkoord over het schuldenplafond van de Verenigde Staten.

De Nikkei sloot 0,5 procent hoger op 10.097,72 punten. Canon (plus 2,6 procent) was een van de uitblinkers nadat het bedrijf met beter dan verwachte cijfers kwam en bovendien de winstverwachting voor dit jaar verhoogde.

Het concern is de klap van de aardbeving en tsunami sneller dan verwacht te boven gekomen. Ook de producent van verzorgingsmiddelen en chemicaliën Kao (plus 4,7 procent) verhoogde de verwachting voor dit jaar.

Op de overige Aziatische beurzen was de stemming ook positief. De Kospi in Seoul steeg 0,9 procent, evenals de All Ordinaries in Sydney. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 1 procent hoger.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie