FRANKFURT- Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 1,2 miljard euro. 

Dat is een kleine toename ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dat bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers van Deutsche Bank.

De winst voor belastingen nam met 17 procent toe tot 1,8 miljard euro. Deutsche Bank gaf aan vertrouwen te hebben dat de doelstelling voor een winst voor belastingen in heel 2011 van 10 miljard euro gehaald zal worden. De baten namen met 19 procent toe tot 8,5 miljard euro, met name door de consolidatie van Postbank.

Griekenland

De Griekse schuldencrisis heeft ook Deutsche Bank niet onberoerd gelaten. De bank moest voor 155 miljoen euro aan lasten nemen op Griekse staatsobligaties.

Deutsche Bank liet weten dat zijn blootstelling aan obligaties van Portugal, Ierland, Griekenland, Italië en Spanje aan het einde van het eerste halfjaar 3,7 miljard euro bedroeg.

Deutsche Bank maakte maandag bekend dat topman Josef Ackermann zal worden opgevolgd door Anshu Jain en Jürgen Fitschen. Zij zullen de functie gezamenlijk uitvoeren.

Ackermann zal na zijn pensionering in mei 2012 lid worden van de raad van commissarissen van Deutsche Bank.