Winst UBS gehalveerd

ZURICH - De Zwitserse bank UBS heeft in het tweede kwartaal fors minder winst behaald onder druk van de moeizame marktomstandigheden en de sterke Zwitserse frank. De bank kondigde dinsdag flinke kostenbesparingen aan.

De nettowinst daalde met 49 procent tot iets meer dan 1 miljard frank (874 miljoen euro) in vergelijking met een jaar eerder. UBS kondigde aan de kosten met 1,5 tot 2 miljard frank te gaan verlagen in de komende 2 tot 3 jaar.

Banenverlies

De maatregel zal leiden tot forse herstructureringslasten later dit jaar. De besparingen zullen elk onderdeel raken en tot banenverlies leiden, aldus UBS.

UBS zei verder dat de winstdoelstelling voor de middellange termijn waarschijnlijk niet meer haalbaar is. De bank kwam vorig jaar met een doelstelling voor een winst voor belastingen in 2014 van 15 miljard frank.

Lager dan verwacht

De winst van UBS viel lager uit dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden in doorsnee op 1,23 miljard frank. De winstdaling kwam vooral voor rekening van de zakenbankdivisie. Daar daalde de winst voor belastingen tot 376 miljoen frank van 1,3 miljard frank een jaar eerder.

De grootste bank van Zwitserland zag in het afgelopen kwartaal bij het vermogensbeheer een instroom van nieuw geld van 8,7 miljard frank. Dat is veel minder dan de 22,3 miljard frank die in het eerste kwartaal binnenkwam.

Lees meer over:
ubs

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie