LONDEN - Reckitt Benckiser heeft in het tweede kwartaal de omzet met 10 procent zien stijgen. De Britse producent van consumentenartikelen zegt goed op koers te liggen om zijn doelstellingen voor dit jaar te halen. Het concern maakte de kwartaalresultaten maandag bekend.

De winst steeg met 13 procent tot 418 miljoen pond (473 miljoen euro). Het bedrijf mikt voor het hele jaar op een omzetstijging van 12 procent en 10 procent meer winst.

Reckitt Benckiser denkt deze resultaten te halen mede door de recente overname van de maker van Durex-condooms en Scholl-sandalen SSL.

Opkomende markten

Reckitt, onder meer producent van het schoonmaakmiddel Cillit Bang en de pijnstiller Nurofen, zag de verkopen vooral in de opkomende markten aantrekken. Ook profiteert het bedrijf van het succes van een nieuwe versie van het drugsvervangende middel voor heroïne Suboxone.

Vooral in de opkomende markten zoekt Reckitt verdere groei. In Europa en Noord-Amerika heeft het bedrijf te maken met ''uitdagende markten en harde concurrentie'', aldus topman Bart Becht.