Toyota ziet productie en verkoop Japan dalen

TOKIO - De Japanse autofabrikant Toyota heeft in het eerste halfjaar de binnenlandse productie met 38 procent zien afnemen. Ook de verkoop op de thuismarkt daalde in deze periode, met 41 procent naar 500.683 auto's. Dat maakte de autofabrikant maandag bekend.

De afname werd veroorzaakt door de gevolgen van de aardbeving en de tsunami in maart. Hierdoor moest Toyota in zowel binnen- als buitenland tijdelijk enkele fabrieken sluiten wegens een tekort aan onderdelen. De productie is op dit moment weer aan het herstellen.

De autofabrikant produceerde in juni 249.660 auto's, dat is ongeveer 84,1 procent van de productie in dezelfde maand een jaar eerder. In april haalde het bedrijf slechts een productie van 21,6 procent van dat van april vorig jaar en in mei bereikte het een productie van ongeveer 70 procent.

Eerder al gaf Toyota aan te verwachten dat in juni het productieniveau van voor de aardbeving voor 90 procent hersteld zou zijn.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie