AMSTERDAM - De zorgen over de Europese schuldencrisis en de algemene economische vooruitzichten hebben ertoe geleid dat beleggers in het tweede kwartaal minder actief waren. Dit raakte de transacties en de inkomsten en winst van BinckBank.

De beleggersbank zag de inkomsten ten opzichte van een jaar eerder met 15 procent dalen tot 41,8 miljoen euro.

De nettowinst kwam in het kwartaal uit op 6,2 miljoen euro, ruim de helft minder dan in 2010. Binck gaat zijn aandeelhouders een interimdividend uitkeren van 0,20 euro per aandeel.

''Door de problemen in de eurozone en de macro-economische onzekerheden daalden de koersen op de aandelenbeurzen en was de bewegelijkheid laag. Dit had tot gevolg dat beleggers een afwachtende houding aannamen en minder handelden. Dit beeld was in Nederland en België nagenoeg gelijk'', aldus bestuursvoorzitter Koen Beentjes maandag.

Vanwege de onzekerheid gaf het bedrijf geen verwachtingen voor heel 2011.

Frankrijk

De daling werd in Frankrijk gedeeltelijk gecompenseerd door een sterke klantengroei. Het afgelopen jaar is het aantal rekeningen in de markt waar Binck het kortst actief is, met 54 procent gegroeid.

Binck werkt aan een lancering op de Italiaanse markt. De eerste medewerkers in Milaan zijn het afgelopen kwartaal begonnen.