ING verkoopt verzekeringstak Zuid-Amerika

AMSTERDAM - ING verkoopt zijn Zuid-Amerikaanse verzekeringsactiviteiten aan het Colombiaanse Grupo de Inversiones Suramericana (GrupoSura). Dit maakte ING maandag bekend.

De transactie levert 2,7 miljard euro op. De verkoopprijs ligt ruim boven de boekwaarde. ING verwacht er een positief resultaat van 1 miljard euro op te boeken. Naar verwachting wordt de verkoop eind dit jaar afgerond.

De activiteiten van het onderdeel zitten in Chili, Colombia, Mexico, Uruguay en Peru. Er werken in totaal ongeveer 7000 werknemers die tien miljoen klanten bedienen.

In 2010 brachten deze onderdelen 192 miljoen euro aan nettowinst binnen.

Mexico

Een belang in de Braziliaanse verzekeraar Sul America gaat niet mee in de verkoop. ING gaat proberen dit apart te verkopen. Verder heeft de transactie geen invloed op de bankactiviteiten in Mexico, Brazilië en Argentinië. Hetzelfde geldt voor de Mexicaanse leaseactiviteiten.

Omdat ING omvangrijke staatssteun heeft gekregen, moet het van de Europese Commissie grote delen van het bedrijf verkopen. De verzekeringstak wordt afgesplitst van de banktak.

ING is van plan om de Amerikaanse en de Europese en Aziatische verzekeringsbedrijven apart naar de beurs te brengen.

Lees meer over:
ING

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie