LONDEN - De Britse minister van Cultuur Jeremy Hunt heeft de toezichthouder op de media, Ofcom, maandag gevraagd de geplande overname van tv-zender BSkyB door mediaconcern NewsCorp opnieuw te beoordelen.

Vanwege het afluisterschandaal rond de inmiddels opgeheven tabloid News of the World, die eigendom was van NewsCorp, wil de minister dat Ofcom de overname opnieuw beoordeelt.

''In het licht van de recente ontwikkelingen is het wenselijk dat Ofcom de kans krijgt om met een nieuw advies te komen'', aldus staatssecretaris van Financiën Danny Alexander maandag tegen nieuwszender Sky News.

Ook de Britse vicepremier Nick Clegg heeft Murdoch maandag gevraagd af te zien van zijn plan om de tv-zender volledig over te nemen. Hij deed zijn oproep maandag in het BBC News.

Onzekerheid

NewsCorp heeft al een aandeel van 39 procent in de BSkyB en wil de resterende aandelen voor 14 miljard dollar (9,9 miljard euro) overnemen.

Het aandeel van de televisiezender daalde door de onzekerheid rond de geplande overname maandagochtend met ruim 7 procent.