TOKIO - De beurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. Het zeer tegenvallende banencijfer uit de Verenigde Staten op vrijdag zorgde voor een neerslachtige sfeer op de Japanse beurs.

De Nikkei-index eindigde met een verlies van 0,7 procent op 10.069,53 punten. De banengroei in de VS viel over juni veel minder sterk uit dan verwacht en dat maakte beleggers nerveus.

''De werkgelegenheidscijfers waren behoorlijk slecht en een schok voor de markt'', aldus een Japanse vermogensbeheerder.

Japanse bedrijven die veel zakendoen in de VS, gingen omlaag door de zorgen over de Amerikaanse economie. Autofabrikant Toyota zakte 0,7 procent en technologieconcern Canon daalde 1,4 procent.

Verder deden beleggers in Tokio het voorzichtig aan in de aanloop naar het kwartaalcijferseizoen dat maandag wordt geopend door aluminiumconcern Alcoa.

Ook elders in de regio waren koersdalingen te zien. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,5 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,1 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde 1 procent lager in de middaghandel.