USG sluit kredietovereenkomst 700 miljoen

AMSTERDAM - USG People heeft met een nieuwe kredietovereenkomst van 700 miljoen euro gesloten en verruimt zijn bankenconvenant. Dat meldt de uitzendonderneming vrijdag in een persbericht.

Het gaat bij de nieuwe overeenkomt om een zogeheten "revolving- en standby-faciliteit met een verhoogde flexibiliteit ten aanzien van trekkingen en terugbetalingen", aldus USG.

De rente is lager vergeleken met de oude financiering en er zijn ruimere bankconvenanten bedongen. Topman Rob Zandbergen geeft tegenover Dow Jones Nieuwsdienst aan dat de nieuwe rente 50 tot 100 basispunten lager ligt.

De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van 5 jaar en vervangt de bestaande bankfaciliteit die in november 2012 zou aflopen.

De overeenkomst is afgesloten met een internationaal syndicaat van acht toonaangevende banken. De betrokken banken zijn ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Reorganisatie

Donderdag maakte USG bekend dat als gevolg van een reorganisatie 360 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Leen Geirnaerdt, chief financial officer (cfo) van USG, zegt vrijdag dat circa 260 daarvan gerelateerd zijn aan de implementatie van het nieuwe back-office systeem.

"De afvloeiing was afhankelijk van de timing van deze implementatie. We hebben besloten in combinatie daarmee de kostenbasis structureel verder te verlagen. Dat hadden we ook gedaan als de markt nu duidelijk was aangetrokken."

Geirnaerdt voegt toe dat er geen verdere reorganisaties gepland zijn.

Lees meer over:
USG

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie