Omzet Arseus groeit 12,5 procent

AMSTERDAM - Arseus heeft over het tweede kwartaal van dit jaar 12,5 procent meer omzet geboekt dan een jaar geleden, vooral als gevolg van sterke groei in de apothekersdivisie Fagron. Dat maakt de leverancier voor de zorgsector vrijdag bekend.

De autonome groei bedroeg 2,7 procent.

De omzetcijfers zijn in lijn met wat analisten hadden verwacht, die gemiddeld een omzet van 120,3 miljoen euro voorspelden. Wel hadden zij een hogere autonome omzetgroei van 3,8 procent voorzien.

Arseus herhaalt de eerder uitgesproken verwachting voor heel 2011, met een omzetgroei tussen 8 en 12 procent en een autonome omzetgroei tussen 3 en 6 procent en een rentabiliteit die sneller groeit dan de omzet.

Versterken

"We kunnen terugkijken op een bevredigend tweede kwartaal van 2011", zegt chief executive Ger van Jeveren in het persbericht ter toelichting op de omzetcijfers.

"We hebben voorbereidingen getroffen om het mondiale marktleiderschap van Fagron in de snel groeiende markt voor magistrale bereidingen van apothekers in het tweede halfjaar van 2011 verder te versterken", voegt hij toe.

Arseus komt op 5 augustus met de cijfers over het eerste halfjaar van 2011.

Lees meer over:
Tip de redactie