USG People schrapt 360 banen

AMSTERDAM - Uitzender USG People gaat flink in de kosten snijden. Door de ingebruikname van een nieuw informatiesysteem kunnen volgens het bedrijf 360 van de 3900 voltijdbanen worden geschrapt. Dat maakte het uitzendbedrijf donderdag bekend.

Vorige week werd in de media nog gerept over het ontslag van een kwart van het totale personeelsbestand. Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen ontkende toen dat er sprake zou zijn van zo'n grote ingreep.

Door de maatregelen kunnen 34 van de 614 vestigingen worden gesloten, aldus USG. Dit moet in de tweede helft van het jaar leiden tot 11 miljoen euro aan kostenbesparingen. Vanaf volgend jaar moet het kostenniveau met 27 miljoen euro per jaar omlaag kunnen.

In het tweede kwartaal wordt wel een voorziening genomen van ongeveer 16 miljoen euro: 13 miljoen voor het afvloeien van personeel en 3 miljoen euro voor het sluiten van vestigingen. Het bedrijf verwacht dat er daarna geen herstructureringskosten bij zullen komen.

De besparingen hebben volgens het bedrijf niet te maken met de verslechtering van de economische omstandigheden. ''Er is een iets tragere ontwikkeling, met name in de overheid die sterk aan het saneren is. Dan komt dit goed uit. Ook als het goed was gegaan, hadden we dit gedaan'', zei Geirnaerdt.

Lees meer over:
Tip de redactie