Nikkei blijft boven 10.000 punten

TOKIO - De Nikkei-index sloot donderdag met een gering verlies waarmee een eind kwam aan de opgaande lijn die vorige week dinsdag werd ingezet. De graadmeter bleef wel boven 10.000 punten ondanks forse koersverliezen bij energiebedrijven.

De Nikkei sloot 0,1 procent lager op 10071,14 punten. Beleggers deden energieconcerns als Kyushu Electric (min 7,5 procent) van de hand omdat het onduidelijk is of en wanneer zij hun kernreactoren mogen herstarten.

Na de ramp in de Fukushima-centrale van Tepco (min 3,4 procent) wil de Japanse overheid een stresstest uitvoeren in alle centrales.

Winterspelen

In Seoul zorgde het binnenhalen van de Olympische Winterspelen in 2018 voor een positief sentiment. Vooral bouwbedrijven en staalproducenten profiteerden daarvan. De Kospi-index sloot 0,4 procent hoger. Beleggers in Sydney trokken zich op aan een gunstig banencijfer.

Aanvankelijk daalde de All Ordinaries door koersverliezen bij banken en mijnbouwers nadat China de rente verhoogde. De index sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger.

In Hongkong stond de Hang Seng in de middaghandel 0,4 procent hoger.

Tip de redactie