Wall Street op winst

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in de plus. Beleggers lieten een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse dienstensector links liggen.

Aandelen van financiële instellingen hadden te lijden onder de waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's over Portugal.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot 0,5 procent hoger op 12.626,02 punten. De brede S&P 500-index steeg met 0,1 procent tot 1339,22 punten.

Technologiegraadmeter Nasdaq steeg met 0,3 procent naar 2834,02 punten.

Bij de Dow-fondsen behoorden de industriële concerns Du Pont en Caterpillar tot de grootste winnaars. Hun aandelen stegen respectievelijk met 1,4 procent en 1,5 procent. Chipgigant Intel zag het aandeel met 1,4 procent stijgen.

Portugal

Net als de beurzen in Europa hadden banken en verzekeraars het meest te verduren op de aandelenmarkten nadat kredietbeoordelaar Moody's had gewaarschuwd dat Portugal nieuwe noodleningen nodig heeft.

Bank of America daalde met 2,4 procent en zakenbank JP Morgan Chase leverde 1,2 procent in.

De euro stond bij het sluiten van de beurzen in New York op 1,4315 dollar. Aan het einde van de handelsdag in Europa was de munt 1,4325 dollar waard.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie