Wall Street vlak na recordweek

NEW YORK - De effectenbeurzen in New York schommelden dinsdag rond het break-evenpunt. Na de stevige rally's van vorige week, die voor Wall Street de beste week in twee jaar tijd was, toonden beleggers zich terughoudend.

Maandag werd er niet gehandeld op Wall Street; de Amerikaanse beurzen waren gesloten vanwege de viering van Independence Day.

De toonaangevende Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot met een verlies van 0,1 procent op 12.569,87 punten.

De breder samengestelde S&P 500-index zakte eveneens 0.1 procent tot 1337,88 punten. Alleen de Nasdaq eindigde in de zwarte cijfers; de schermenbeurs klom 0,4 procent tot 2825,77 punten.

De Nasdaq profiteerde van de winst van het aandeel Netflix. Het aandeel van het Amerikaanse videobedrijf steeg ruim 8 procent, nadat de firma bekend had gemaakt de onlinediensten uit te breiden naar 43 landen in Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied.

Google

Een andere winnaar op de Nasdaq was Google. Het aandeel sprong met 2,2 procent omhoog, nadat effectenhuis Evercore Partners zijn beleggingsadvies voor de internetgigant had verhoogd.

Macrocijfers over de Amerikaanse economie hadden geen grote impact op de beleggers. De Amerikaanse fabrieksorders namen in mei met 0,8 procent toe, iets minder dan economen hadden verwacht. De orders voor duurzame goederen namen in mei met 2,1 procent toe, tegen een eerdere gerapporteerde stijging van 1,9 procent.

Euro

De euro stond bij het sluiten van de beurzen in New York op 1,4420 dollar. Aan het einde van de handelsdag in Europa was de munt 1,4465 dollar waard.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie