CSM onderuit op AEX

AMSTERDAM - De Amsterdamse AEX-index is dinsdag met een miniverlies gesloten. CSM was de meest in het oog springende daler van het Damrak nadat de producent van bakkerij-ingrediënten een winstwaarschuwing had gegeven.

De AEX sloot 0,1 procent in de min op 343,10 punten. De MidKap-index daalde 1 procent tot 607,24 punten.

De beurs van Londen sloot 0,1 procent hoger. De graadmeters van Frankfurt en Parijs verloren 0,1 en 0,6 procent.

CSM

Het aandeel CSM verloor 7,5 procent. De winst over het eerste halfjaar zal lager uitvallen dan een jaar eerder door de gestegen grondstofkosten. Het bedrijf rekent op een bedrijfsresultaat van 80 miljoen euro, 20 procent minder dan in dezelfde periode van 2010. De omzet zal wel toenemen.

Een dag eerder ging er al 5,4 procent van de koers van CSM af. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei handel met voorkennis niet uit te sluiten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) liet weten de koersontwikkeling van CSM te bekijken maar nog niet te zijn gestart met een formeel onderzoek.

Saab

In de middag werd bekend dat na de Europese Investeringsbank (EIB) op maandag ook het Zweedse National Debt Office heeft ingestemd met de verkoop van een belang in de gebouwen van Saab. De Zweedse autobouwer verkoopt het vastgoed om broodnodige extra financiering binnen te halen. Swedish Automobile, de eigenaar van Saab, sloot 0,6 procent lager.

Drukkerijgroep Roto Smeets heeft een contract getekend om gedurende 3 jaar de druk van het blad De Kampioen van de ANWB te verzorgen. Het aandeel sloot 3,6 procent hoger.

OctoPlus

Biotechnologiebedrijf OctoPlus ging 2,6 procent omhoog. OctoPlus heeft een procesontwikkelings- en productiecontract getekend met een niet bij naam genoemd Deens bedrijf.

In de AEX-index was navigatiebedrijf TomTom de koploper met een plus van 4 procent. TNT Express verloor juist 4 procent en stond onderin de hoofdgraadmeter.

Euro

De euro was 1,4465 dollar waard, tegen 1,4525 dollar aan het eind van de handel op maandag.

De olieprijzen zaten in de lift. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder tot 96,65 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent tot 113,15 dollar per vat.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie