Nestlé wil Chinese snoepproducent kopen

HONGKONG - De Zwitserse levensmiddelenproducent Nestlé praat met de Chinese snoep- en gebakproducent Hsu Fu Chi over een mogelijke overname.

Nestlé bevestigde maandag in ''voorlopige en vertrouwelijke'' gesprekken met de Chinese onderneming te zijn verwikkeld. Een woordvoerster van Hsu Fu Chi zei eerder dat er ook contacten zijn met andere partijen.

Nestlé, de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld, wil met de overname proberen een voet tussen de deur te krijgen op de sterk groeiende Chinese consumentenmarkt.

Als het de Zwitserse multinational lukt om Hsu Fu Chi in handen te krijgen, zou het mogelijk gaan om de grootste overname van een Chinees bedrijf door een buitenlandse onderneming tot nu toe.

Opgeschort

De handel in de aandelen van Hsu Fu Chi aan de beurs in Shanghai werd maandag opgeschort na de berichten over de gesprekken met Nestlé.

Hsu Fu Chi boekte in het gebroken boekjaar 2009/2010 een winst van 2 miljard yuan (ruim 213 miljoen euro).

In het kwartaal dat afgelopen maart afliep, bedroeg de omzet 1,5 miljard yuan en de winst ruim 206 miljoen yuan (22 miljoen euro). Op de beurs is Hsu Fu Chi circa 1,8 miljard euro waard.

Hordes

Bronnen rond de gesprekken tussen Hsu Fu Chi en Nestlé meldden dat de bedrijven nog vele hordes moeten nemen om tot een overeenkomst te komen. Een mogelijk akkoord zou op zijn vroegst over enkele weken bekend kunnen worden gemaakt.

Overnames in China moeten vervolgens ook nog goed worden gekeurd door een reeks overheidsinstanties. Daardoor is de kans groot dat de overeenkomst alsnog moet worden afgeblazen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie