Voorzichtige plus in Tokio

TOKIO - Op de laatste handelsdag van het tweede kwartaal is de toonaangevende Japanse beurs in de plus gesloten. Met name energiebedrijven konden koerswinsten bijschrijven na nieuws over een mogelijke herstart van nucleaire kernreactoren.

De Nikkei-index in Tokio sloot donderdag 0,2 procent hoger op 9816,09 punten. In Seoul won de Kospi 0,3 procent tot 2100,69 punten, terwijl de All Ordinaries in Sydney 1,7 procent mocht bijschrijven tot 4656,50 punten. Halverwege de handelsdag in Hongkong noteerde de Hang Seng 1,6 procent in de plus.

Kyushu Electric sloot 4,2 procent in de plus nadat de gouverneur van Saga had gezegd dat hij geen bezwaar had als de reactor weer opgestart worden.

Als deze weer herstart wordt, zou dat de eerste van 35 reactoren zijn, die werden gesloten na de aardbeving en tsunami van maart die een radioactieve crisis veroorzaakten bij de Fukushima-fabriek.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie