'Maker onlinespel FarmVille gaat naar beurs'

NEW YORK - Zynga, de producent van onlinespelletjes zoals onder meer 'FarmVille' en 'Mafia Wars', bereidt zich voor op een beursgang die 1,5 tot 2 miljard dollar (1,4 miljard euro) moet ophalen. Dat meldden verschillende Amerikaanse media.

De aanvraag voor de beursgang wordt naar verluidt woensdag ingediend bij de beursautoriteiten. De beoogde opbrengst waardeert het bedrijf op 15 tot 20 miljard dollar.

Zynga telt meer dan 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Het in 2007 door internetondernemer Mark Pincus opgerichte bedrijf krijgt geld binnen door voorwerpen zoals bijvoorbeeld virtuele landbouwmachines te verkopen aan de spelers van FarmVille.

Beursgang

De beursgang van Zynga zou de jongste zijn in een reeks internetondernemingen die de sprong naar de aandelenmarkt waagt.

Onlangs ging al de zakelijke netwerksite LinkedIn naar de beurs en de advertentiewebsite Groupon heeft een aanvraag voor een notering ingediend. De sociale netwerksite Facebook zou later dit jaar naar de beurs willen gaan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie