Olieprijs omlaag door zorg om afnemende groei

NEW YORK - De olieprijzen daalden donderdag fors na tegenvallend nieuws over de Amerikaanse en Chinese economieën. Brentolie en ruwe Amerikaanse olie werden gemiddeld 4 procent goedkoper.

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, waarschuwde woensdag opnieuw voor een afnemende groei van de Amerikaanse economie. Donderdag gold een hoger aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten dan verwacht, als bevestiging van het sombere beeld.

Donderdag kwam ook een tegenvallend bericht over de Chinese economie naar buiten. De bank HSBC publiceerde zijn Chinese inkoopmanagersindex, waaruit bleek dat de Chinese industrie amper is gegroeid in juni. De index kwam uit op 50,1. Een niveau boven 50 duidt op groei, daaronder gaat het om krimp.

Een vat ruwe Amerikaanse olie werd even na half 3 verhandeld voor 91,45 dollar, dat is 4 dollar (4 procent) minder dan in de ochtend. De prijs van een vat Brentolie daalde met 4,30 dollar (3,7 procent) tot 109,90 dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie