PARIJS - Het blijft opdrachten regenen voor Airbus op de internationale luchtvaartshow in Le Bourget. Absolute topper was woensdag de order van de Indiase prijsvechter IndiGo.

Die legde woensdag een al eerder aangekondigde order voor 150 A320n's, definitief vast. Ook schaft IndiGo 30 A320's aan. Volgens Airbus is het de grootste opdracht ooit.

Op de derde dag van de internationale luchtvaartshow staat voor Airbus nu de teller op orders voor in totaal 626 toestellen voor de middellange afstand. Daarmee is een bedrag gemoeid van 59 miljard dollar (41 miljard euro).

Airbus heeft al op de grote vraag geanticipeerd. Vanaf volgend najaar zullen iedere maand 42 A320's uit de fabriek komen. Nu zijn het er nog 36.

Alle hoeken

De orders voor de A320n, de moderne, zuinigere versie van de A320, komen uit alle hoeken van de wereld, aldus John Leahy. Het Koeweitse vliegtuigleasebedrijf Alafco bestelde er 30 , de Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij LAN tekende een order voor 20 A320n's .

Airbus' Amerikaanse concurrent Boeing bleef ver achter. Sinds maandag haalde Boeing orders voor 130 toestellen binnen met een totale waarde van 16,3 miljard dollar (11,4 miljard euro).