UTRECHT - Mediq, uitbater van apotheken in Nederland, moet zijn huisstijl en logo verwijderen. Volgens een uitspraak van de Utrechtse rechtbank woensdag heeft de onderneming afspraken met een ontwerpbureau geschonden.

Mediq liet het ANP bij monde van een woordvoerster weten in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

Ontwerpbureau SVT ontwikkelde samen met Mediq de nieuwe huisstijl en daarbij passende logo's. Volgens SVT hadden de gemaakte afspraken alleen betrekking op het gebruik van deze stijl en logo's in Nederland, maar Mediq past ze ook toe in Polen en bij de Belgische actviteiten. De rechtbank ging erin mee, dat Mediq hiermee de afspraken heeft geschonden.

De onderneming heeft nu ongeveer drie maanden de tijd om de opgelegde wijzigingen door te voeren. Wijzigt Mediq de logo's en de huisstijl niet, dan kan de rechtbank een dwangsom opleggen die kan oplopen tot 2 miljoen euro.

Oneens

Mediq is het ''volstrekt oneens'' met de uitspraak van de rechtbank. ''Dit is buitenproportioneel.'' Volgens de onderneming ''zijn de gevolgen van deze uitspraak voor Mediq vele malen groter dan de financiële belangen van SVT''.

Mediq beraadt zich nog of het, in afwachting van het hoger beroep, met SVT om de tafel gaat om er onderling uit te komen, aldus de woordvoerster. Eerdere gesprekken liepen uit op niets.