NEW YORK - Na twee dagen van winst, zijn de beurzen op Wall Street woensdag met verlies gesloten. Vooral in het laatste uur van de handel liepen de verliezen op.

De Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, meldde woensdag dat het herstel van de Amerikaanse economie trager verloopt dan verwacht.

Hier werd wel aan toegevoegd dat het tragere herstel waarschijnlijk tijdelijk van aard is. Niets duidde erop dat de Fed plannen heeft voor nieuwe steunmaatregelen voor de Amerikaanse economie.

De beurzen, die de dag al lager waren begonnen, vertoonden aanvankelijk weinig reactie op de uitlatingen van de Fed. De graadmeters schommelden rond de slotstanden van dinsdag.

Alsnog verlies

Maar uiteindelijk sloot de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen met een verlies van 0,7 procent op 12.109,67 punten.

De breed samengestelde S&P 500-index verloor ook 0,7 procent en sloot op 1287,14 punten. Ook de technologiebeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in en kwam uit op 2669,19 punten.

Rente

De Fed hield zoals verwacht de rente op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en gaf ook aan dit voor langere periode zo te houden om de economie te stimuleren.

Extra steunplannen kondigde het stelsel van centrale banken niet aan. Het economische steunprogramma van 600 miljard dollar loopt eind deze maand af.

FedEx

Op bedrijfsniveau deed pakketbezorger FedEx het goed. Het kwam met goede kwartaalcijfers en het aandeel steeg 3 procent.

De euro stond bij sluiting van de beurzen in New York op 1,4352 dollar. Aan het einde van de handelsdag in Europa was de munt 1,4405 dollar waard.