Wall Street boekt forse winst

NEW YORK - De beurzen op Wall Street zijn dinsdag flink gestegen. Beleggers hebben kennelijk vertrouwen in een goede uitkomst van de stemming in het Griekse parlement over de nieuwe regering die premier George Papandreou heeft samengesteld.

In afwachting van de stemming, die na sluiting van de beurzen wordt verwacht, zetten zij hun zorgen over de Europese schuldencrisis opzij. De dinsdag gepresenteerde cijfers over de huizenverkopen in de Verenigde Staten droegen ook bij aan positieve stemming. 

De Dow-Jonesindex van 30 belangrijke fondsen sloot op 12.190,01 punten, een winst van 0,9 procent. De breed samengestelde S&P 500-index steeg 1,3 procent tot 1295,52 punten. De technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 2,2 procent en noteerde 2687,26 punten.

De uitkomst van de stemming in het Griekse parlement kan verstrekkende gevolgen hebben voor de noodhulp aan het land. Krijgt de regering het vertrouwen, dan kan zij aan de slag met de forse bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren om in aanmerking te blijven komen voor steun van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Vertrouwen

Dinsdag groeide onder Amerikaanse beleggers het vertrouwen dat de Griekse regering de stemming overleeft. ''Beleggers zien nu enig licht aan het einde van de tunnel'', aldus een investeerder.

De verkoop van bestaande huizen in de Verenigde Staten daalde in mei met 3,8 procent. De daling was iets kleiner dan sommige economen hadden gedacht

De euro stond bij sluitingstijd op 1,4402 dollar. Aan het einde van de handel in Europa was dat 1,4395 dollar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie