Wall Street boekt forse winst

NEW YORK - De beurzen op Wall Street zijn dinsdag flink gestegen. Beleggers hebben kennelijk vertrouwen in een goede uitkomst van de stemming in het Griekse parlement over de nieuwe regering die premier George Papandreou heeft samengesteld.

In afwachting van de stemming, die na sluiting van de beurzen wordt verwacht, zetten zij hun zorgen over de Europese schuldencrisis opzij. De dinsdag gepresenteerde cijfers over de huizenverkopen in de Verenigde Staten droegen ook bij aan positieve stemming. 

De Dow-Jonesindex van 30 belangrijke fondsen sloot op 12.190,01 punten, een winst van 0,9 procent. De breed samengestelde S&P 500-index steeg 1,3 procent tot 1295,52 punten. De technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 2,2 procent en noteerde 2687,26 punten.

De uitkomst van de stemming in het Griekse parlement kan verstrekkende gevolgen hebben voor de noodhulp aan het land. Krijgt de regering het vertrouwen, dan kan zij aan de slag met de forse bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren om in aanmerking te blijven komen voor steun van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Vertrouwen

Dinsdag groeide onder Amerikaanse beleggers het vertrouwen dat de Griekse regering de stemming overleeft. ''Beleggers zien nu enig licht aan het einde van de tunnel'', aldus een investeerder.

De verkoop van bestaande huizen in de Verenigde Staten daalde in mei met 3,8 procent. De daling was iets kleiner dan sommige economen hadden gedacht

De euro stond bij sluitingstijd op 1,4402 dollar. Aan het einde van de handel in Europa was dat 1,4395 dollar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie