Samenwerking Shell met Gazprom in Siberië

SINT-PETERSBURG - Shell is een samenwerking met de Gazprom-dochter Gazprom Neft overeengekomen om olie te gaan winnen in West-Siberië. Dit maakten beide partijen bekend op het Sint-Petersburg Economisch Forum, aldus de krant Moskovski Komsomolets dinsdag.

Gazprom Neft wil met de overeenkomst profiteren van de ervaring die Shell met oliewinning in arctische gebieden in Canada heeft opgedaan.

Het door Shell-bestuursvoorzitter Peter Voser en Gazprom Neft-topman Alexander Djoekov ondertekende document bevat ook een clausule die de Russen toegang biedt tot het Europese klantenbestand van Shell.

Volgens de Moskovski Komsomolets vergroot de overeenkomst de kans dat Shell ook met het grootste Russische olieconcern Rosneft een samenwerking aan zal gaan. Rosneft zoekt een partner voor oliewinning in Siberië en heeft de plannen voor een alliantie met BP op dit gebied vorige maand in de ijskast gezet.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie