SYDNEY - De Australische bierbrouwer Foster's heeft dinsdag een overnamebod van het Britse SABMiller ter waarde van 9,5 miljard Australische dollar (7 miljard euro) verworpen. Volgens Foster's is het bod veel te laag.

SABMiller legde een bod op tafel van 4,90 dollar per aandeel in contanten. Dat is een premie van ruim 8 procent op de slotkoers van het aandeel Foster's op maandag. Het management van de brouwer was echter niet onder de indruk.

''Het bestuur van Foster's denkt dat het voorstel de waarde van de onderneming significant onderwaardeert'', aldus een verklaring.

Foster's is de grootste bierbrouwer van Australië en heeft een marktaandeel van 50 procent op zijn thuismarkt. SABMiller is onder meer bekend van de biermerken Peroni, Grolsch en Miller Lite.

Winst

Foster's zou een gewilde overnameprooi zijn vanwege de hoge winstmarges en de sterke positie van het bedrijf op zijn thuismarkt. De Australische brouwer kondigde vorig jaar nog aan zijn verlieslijdende wijnactiviteiten af te stoten.

Eerder deden geruchten de ronde dat de brouwers Grupo Modelo en Molson Coors een gezamenlijk bod gingen doen, maar dat liep op niets uit. Ook de Japanse brouwer Asahi Breweries heeft in het verleden interesse getoond in Foster's.

Beleggers denken dat SABMiller nog met een hoger bod zal komen. Het aandeel Foster's steeg dinsdag op de beurs in Sydney met 13,5 procent.