HONGKONG - Het Italiaanse modehuis Prada heeft vrijdag met de intekening voor zijn beursgang in Hongkong 2,14 miljard dollar (1,5 miljard euro) opgehaald.

Dat is minder dan het bedrijf had gehoopt. Beleggers waren voorzichtig vanwege de onrust op de financiële markten.

Prada verkocht 423,2 miljoen aandelen voor een prijs van 39,50 Hongkong dollar per stuk. Eerder mikte Prada op een maximale opbrengst van 2,6 miljard dollar. De handel in het aandeel zal op 24 juni beginnen.

Luxegoederen

Prada is voor 95 procent in handen van de topman en zijn vrouw. Het bedrijf mikt op een sterke vraag naar luxegoederen vanuit China, de op een na grootste economie ter wereld. Volgens adviesbureau McKinsey groeit de Chinese markt voor luxeproducten met jaarlijks 18 procent tot 27,5 miljard dollar in 2015.

De beurswaarde van Prada bedraagt circa 13 miljard dollar. De waarde van zijn rivaal Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) bedraagt bijna 80 miljard dollar en Hermès is ruim 28 miljard dollar waard.

De eerste winkel van Prada werd in 1913 geopend door Mario Prada in Milaan. Sindsdien is het concern uitgegroeid tot een wereldwijde modeketen met 319 winkels, waarvan een derde is gevestigd in Azië.