TOKIO - De aandelenbeurzen in Azië sloten woensdag met kleine uitslagen. Een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en een zesde verhoging van de kapitaaleisen voor banken in China hielden de markten vrijwel in evenwicht.

De Nikkei-index in Tokio sloot met een winst van 0,3 procent op 9574,32 punten. Fuji Heavy Industries (plus 1,8 procent), producent van het automerk Subaru, was een van de sterkste stijgers nadat zakenkrant Nikkei schreef dat de productie bij het concern vanaf oktober weer op het normale niveau zal zijn.

Effectenhuizen als Nomura (min 2,3 procent) behoorden tot de sterkste dalers. De sector heeft last van lage handelsvolumes op de beurzen.

Kospi

Op de overige beurzen in de regio was de stemming verdeeld. De Kospi-index steeg 0,5 procent, terwijl de All Ordinaries 0,3 procent daalde.

In Seoul ging het luchtvaartbedrijven voor de wind, terwijl ze in Sydney juist daalden. Qantas leverde 1,6 procent in nadat het concern vluchten had geschrapt vanwege een aswolk. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,2 procent lager.