Goed kwartaal grondstoffenreus Glencore

ZURICH - Een sterk gestegen vraag naar metalen en energie heeft de winst van grondstoffengigant Glencore in het eerste kwartaal sterk doen stijgen. 

Glencore zag de nettowinst met 47 procent toenemen tot 1,3 miljard dollar (ruim 900 miljoen euro). De omzet ging met 39 procent omhoog tot ruim 44 miljard dollar.

Het bedrijf, dat onlangs een beursgang maakte naar de aandelenbeurzen in Londen en Hongkong, liet dinsdag weten ''goed gepositioneerd'' te zijn voor de rest van 2011.

De groei in het tweede kwartaal zou echter iets minder uitbundig zijn dan in de eerste drie maanden van het jaar, met name door een lichte vertraging van de groei in China, zo liet topman Ivan Glasenberg weten. ''De onderliggende fundamenten blijven echter goed.''

Glencore is een handelaar in metalen, olieproducten, mineralen en agrarische producten. De beursgang in mei leverde ongeveer 11 miljard dollar op. Het in Zwitserland gevestigde Glencore wil de opbrengst vooral gaan gebruiken voor overnames.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie