LONDEN - Lloyds Banking Group was maandag een van de opvallendste stijgers op de beurs in Londen. Volgens handelaren reageerde het aandeel, dat tot 2 procent steeg, positief op mediaberichten dat het financiële concern meer dan 15.000 banen gaat schrappen.

Daarmee wil Lloyds circa een miljard pond (circa 1,1 miljard euro) aan kosten besparen, aldus verschillende kranten. De nieuwe plannen volgen op de vorige ontslagronde bij Lloyds: sinds 2009 kromp het personeelsbestand al met 28.000. Lloyds wilde niet reageren op de berichten.

De instelling was een van de zwaarst getroffen Britse banken op het hoogtepunt van de financiële crisis. In 2008 en 2009 rapporteerde het enorme verliezen en de Britse overheid was genoodzaakt een belang van 41 procent in Lloyds te nemen.

Lloyds zal op 30 juni een nieuwe strategie bekendmaken. Volgens bronnen wordt daarin de sanering voorgesteld door topman Antonio Horta-Osario, naast plannen om de internationale activiteiten in te dammen en de focus te verleggen naar opkomende economieën.