Pandora denkt meer op te halen

NEW YORK - Het Amerikaanse internetradiobedrijf Pandora denkt bij de aanstaande beursgang de opbrengst te kunnen verdubbelen.

Het bedrijf wil tot 200 miljoen dollar (circa 140 miljoen euro) ophalen, terwijl in februari toen de beursintroductie bekend werd, op een bedrag van 100 miljoen dollar werd gemikt. Dat bleek dit weekeinde uit bij de verantwoordelijke autoriteiten ingediende documenten, aldus CNN.

Pandora denkt te kunnen profiteren van een positieve technologiemarkt. Bij de beursintroductie van het zakelijke onlinenetwerk LinkedIn verdubbelde de waarde van het aandeel. Het kwam de banken die de beursintroductie begeleid hadden op forse kritiek te staan omdat ze de waarde van het aandeel te laag hadden ingeschaald.

Pandora, dat nog niet winstgevend is, heeft naar eigen zeggen een aandeel van 50 procent van alle luistertijd via internetradio van de top 20 van radiostations en netwerken in de Verenigde Staten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie