'Saudi-Arabië verhoogt olieproductie'

AMSTERDAM - Saudi-Arabië is van plan om de olieproductie van het land te verhogen tot maximaal tien miljoen vaten per dag. Dat hebben anonieme vertegenwoordigers van de golfstaat gemeld aan the Wall Street Journal.

De huidige productie van Saudi-Arabië wordt geschat op ongeveer negen miljoen vaten. Officiële cijfers geeft de oliestaat niet.

Saudi-Arabië wil de productie verhogen, omdat de hoge olieprijs leidt tot oplopende inflatie. Het grootste OPEC-land kon woensdag echter niet alle andere elf OPEC-landen overtuigen, waardoor de OPEC niet tot een gezamenlijk besluit kwam over een productieverhoging of -verlaging.

"We verwacht dat er de komende dagen en weken aanvullende voorraden vrijkomen", aldus een Amerikaanse koper van Saudische ruwe olie in de krant. Ook andere bronnen bevestigen dat er al meer Saudische olie beschikbaar is. Zo zou er ook al meer vervoer van olie gepland zijn.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie