Beursgang Samsonite licht teleurstellend

HONGKONG - Tassen- en kofferfabrikant Samsonite heeft met een beursgang in Hongkong 1,25 miljard dollar (circa 868 miljoen euro) opgehaald. Dat blijkt vrijdag uit berekeningen van de media.

Het Amerikaanse bedrijf had eerder gezegd te mikken op een opbrengst van 1,5 miljard dollar. De licht teleurstellende opbrengst komt op een moment dat beleggers bang zijn voor een afzwakkende economische groei wereldwijd en een zwak sentiment op de financiële markten.

Diverse bedrijven hebben de afgelopen weken een beursgang uitgesteld wegens de voorzichtige houding van beleggers. Het Australische mijnbouwbedrijf Resourcehouse stelde een beursgang in Hongkong afgelopen week al voor de vierde keer uit. In de VS zorgde vrijdag uitstel van kredietverstrekker Ally Financial voor een sombere stemming op de beurzen.

Hongkong blijft ondertussen de meest aantrekkelijke plaats voor bedrijven om een gang naar de beurs te maken. Daar haalden bedrijven vorig jaar 50 miljard dollar op met beursgangen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie