TOKIO - De beurs in Tokio is vrijdag met bescheiden winst gesloten. Beleggers reageerden positief op een meevallend cijfer over de Amerikaanse handel. Daardoor namen de zorgen over de afzwakkende Amerikaanse economie wat af.

De Nikkei-index eindigde met een winst van 0,5 procent op 9514,44 punten. Donderdag bleek dat de Amerikaanse export in april is gestegen, wat gunstig is voor de Amerikaanse economie. De beurzen in New York reageerden donderdag ook al positief op het cijfer.

De Japanse autofabrikant Toyota steeg 0,9 procent. Het concern kwam na het sluiten van de handel met verwachtingen voor het lopende boekjaar. Het bedrijf rekent op een wereldwijde verkoop van 7,24 miljoen auto's. De nettowinst zal naar verwachting met 35 procent dalen, vooral vanwege de gevolgen van de rampen in Japan.

Elders in de regio was het beeld verdeeld. De beurs in Sydney won 0,3 procent, maar de Kospi in Seoul verloor 1,2 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een verlies van 1,2 procent.