Nikkei stijgt voorzichtig

TOKIO - De beurs in Tokio is vrijdag met bescheiden winst gesloten. Beleggers reageerden positief op een meevallend cijfer over de Amerikaanse handel. Daardoor namen de zorgen over de afzwakkende Amerikaanse economie wat af.

De Nikkei-index eindigde met een winst van 0,5 procent op 9514,44 punten. Donderdag bleek dat de Amerikaanse export in april is gestegen, wat gunstig is voor de Amerikaanse economie. De beurzen in New York reageerden donderdag ook al positief op het cijfer.

De Japanse autofabrikant Toyota steeg 0,9 procent. Het concern kwam na het sluiten van de handel met verwachtingen voor het lopende boekjaar. Het bedrijf rekent op een wereldwijde verkoop van 7,24 miljoen auto's. De nettowinst zal naar verwachting met 35 procent dalen, vooral vanwege de gevolgen van de rampen in Japan.

Elders in de regio was het beeld verdeeld. De beurs in Sydney won 0,3 procent, maar de Kospi in Seoul verloor 1,2 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een verlies van 1,2 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie