AkzoNobel krijgt nieuwe topman

AMSTERDAM - AkzoNobel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Het chemieconcern maakte vrijdag bekend dat Hans Wijers, de huidige topman, het bedrijf volgend jaar verlaat en zal worden opgevolgd door Ton Büchner.

Büchner (45) is op dit moment de bestuursvoorzitter van het Zwitserse beursgenoteerde bedrijf Sulzer. Hij werkt sinds 1994 bij Sulzer. Büchner treedt begin 2012 bij Akzo in dienst. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in het voorjaar zal hij de leiding overnemen van Wijers.

Wijers trad in 2003 aan als topman van Akzo. Onder zijn leiding richtte het bedrijf zich meer op de productie van verf. Ook werd de farmacietak Organon verkocht en werd het Britse ICI overgenomen. Een woordvoerder kon tegen persbureau Reuters niet zeggen wat Wijers gaat doen na zijn vertrek.

Büchner heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij studeerde civiele techniek in Delft en werkt sinds 1994 bij Sulzer. Daarvoor werkte hij in de olie- en gasindustrie.

Bekijk hier de loopbaan van Ton Büchner.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie